Пропадна турне на “Левски” в Катар, научи БЛИЦ. "Сините" ветерани трябваше да летят в средата на юни до Близкия изток. Възпитаниците на селекционера Александър Манолов я чакаха с нетърпение. В петролния рай легендите трябваше да срещнат няколко от местните тимове за футболисти над 35 години. Турнето щеше да продължи близо седмица.

“Организацията е в ход. Всички се радваме на вниманието от нашите катарски “колеги”. Да сме живи и здрави, ще летим за Доха”, обяви наскоро Сашо Манолов. В последния момент обаче хората, уреждащи турнето, са се отметнали от уговорката. Така "сините" ветерани останали на сухо.

Засега контролите са отложени за неопределено време. Ако турнето се осъществи все пак през есента, това би било безпрецедентен успех за България. Досега в Катар не са гостували наши футболни отбори. Освен ветераните, в делегацията на “сините” ще влязат и някои от шефовете на клуба. На място те ще договарят подробностите по евентуално бъдещо сътрудничество.

Легендите от “Герена” са един от най-дорбе организираните отбори у нас. Те често гостуват в съседните държави. През 2012 г. взеха участие на турнир в Сърбия, а в средата на ноември играха приятелски мач в Серес. В самолета за Катар трябваше да се качат Даниел Боримиров, Георги Шейтанов, Стефан Павлов-Фифи Перото, Стефан Стайков - Заека, Руслан Вуцов, Ясен Петров, Емил Спасов, Владо Йонков, Сашо Начев, Ангел Станков, Краси Чавдаров, Стефан Василев и други.