Петдесетина верни фенове на ЦСКА от Югоизточен фронт протестират срещу председателя на ОБС в Димитровград Стефан Димитров. Основното им искане е „Екзекутора“ Стойчо Младенов да стане почетен гражданин на бригадирския град. 

На изминалата сесия кметът на общината Иво Димов е внесъл докладна с предложение треньорът на "армейците" да стане почетен гражданин на Димитровград. Димитров обаче е възразил и заедно със съветниците от неговата група са гласували против.

Фенове на ЦСКА изчетоха декларация, за избирането на треньора за почетен гражданин, пред сградата на Общината, подкрепяни от „Екзекуторите" от Хасково, Свиленград, Харманли, Минерални Бани и целия Югоизточен фронт.

В протеста се включиха и специално пристигналия от София Димитър Ангелов-Дучето и най-малкият привърженик на отбора - 6-месечният Мартин и неговите родители.

Ето и декларация, с която председателят на Фен клуб на ЦСКА-Димитровград Румен Иванов осъжда решението на Стефан Димитров:

Позор за Димитровград е управник като Стефан Димитров! Стойчо Младенов е дал само любов и радости на този град. Идол на много млади момчета за подражание.

Ние смятаме, че Стефан Димитров трябва първо да отговори на себе си дали обединява или разделя гражданите или в решенията и постъпките си се води само от партийни,  лични или други интереси. Недопустимо е с лека ръка да всява раздор!

Ние няма да оставим така да се иронизира името на един доказан специалист, футболист и достоен българин, какъвто е Стойчо Младенов, чиято кариера започва именно от Димитровград. Настояваме г-н Димитров да преосмисли срамната си постъпка, заедно с неговите послушни съветници в Общинския съвет в Димитровград.

Нашето искане е кметът на общината Иво Димов отново да внесе докладната в Общинския съвет за удостояване със званието „Почетен гражданин на Димитровград” на Стойчо Младенов.

От Председателя на Фен клуб на ЦСКА-Димитровград Румен Иванов

Подкрепян от „Екзекуторс” Хасково, Свиленград, Харманли, Минерални бани и от целия Югоизточен фронт на верните фенове на ЦСКА