Задава ли се край на първенството във Втора лига? Както БЛИЦ вече съобщи, БФС реши да проведе анкета измежду клубовете, след която ще се предреши до голяма степен изхода от шампионата. От гласуването на участниците във Втора лига ще стане ясно дали първенството да се доиграе или да бъде прекратено с приемане на моментното класиране за крайно.

Проверка на БЛИЦ установи, че почти всички клубове са "за" обявяването на края на сезона още сега. Ръководителите на повечето отбори приемали идеята със задоволство, тъй като щели да избегнат плащанията на заплати на футболисти и треньори, ако има доиграване на оставащите мачове. 
 
Днес и ръководството на Пирин (Благоевград) обяви, че иска да се сложи край на първенството още сега: "Във връзка с получено запитване за становище от ПФЛ към ФК Пирин Благоевград клубът заяви, че е за прекратяване на сезон 2019-20 на Втора Професионална Футболна Лига. Надяваме се, че с предоставеното време до 23.07.2019, всички клубове от втория ешелон ще се подготвят по възможно най-добрия начин за да може сезон 2020-21 да се стартира и проведе безпрепятствено и безопасно.
ФК Пирин Благоевград ще се съобрази с крайното решение от страна на БФС, каквото и да бъде то, бидейки сигурни, че ще е в името на доброто за българския футбол".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Ако БФС се съобрази с искането на клубовете, това ще означава край на първенството във Втора лига при моментното му класиране. Ще назреят обаче сериозни скандали. Причината е, че ощетени при подобен развой ще бъдат Септември (София), заемащ второто място, както и Локомотив (София), който е четвърти и се бори за завръщане в елита. Те не приемат идеята за приключването на сезона още сега и я смятат за безумна. И са напълно прави, тъй като собствениците на тези два клуба са инвестирали не малко средства, стремейки се да постигат целите си.

Лидерът ЦСКА 1948, който ще бъде облагодетелстван, ако сега се прекрати първенството, няма нищо против оставащите мачове да се доиграят. Същата е позицията и на Лудогорец II, но шефовете на останалите отбори нямат желание оставащите мачове да се доиграват.