Юношите старша възраст на Черно море допуснаха първа загуба в Елитната ни футболна група до 19 години. В отложен мач от 2-ия кръг "моряците" загубиха гостуването си на Литекс с 0:2. След равностойни първи 30 минути, две индивидуални грешки на варненци наклониха везните в полза на домакините.

След почивката гостите доминираха тотално, но нямаха шанс в завършващата фаза на атаката, а и ловчанлии се бяха окупирали добре в своята половина, съобщават от пресслужбата на Черно море. 

Наставникът на "моряците" Иван Николов заяви пред клубния сайт, че е доволен от показаното на терена с изключение на последните 10 минути на първото полувреме, които са се оказали фатални за крайния изход.

След загубата Черно море остава на върха с 32 точки, колкото има и "Левски", победил по-рано днес ЦСКА с 1:0 на "Армията" с гол в 92-ата минута на Мики Орачев. "Червените" са трети с 31, Литекс има 30 точки.

В събота "моряците" отново ще гостуват, този път на Берое в Стара Загора от 14 часа.

Съставът на Черно море от мача с Литекс:
Християн Христов, Сами Миланов, Преслав Дошков, Симеон Неделчев, Петко Цанков, Васил Иванов (65-Петър Петров), Николай Иванов, Мартин Костадинов, Карен Мадоян (72-Михаил Ангелов), Кристиян Пешков, Влади Маринов (45-Александър Йовчев).