Шампионът на България по футзал Амиго Северозапад разби австрийския първенец Диамант Линц с 4:1 в първия си двубой от предварителния кръг от Група B на Шампионската лига.

Мачът в „Арена София“ започна добре за българският тим, докато играта на австрийците куцаше, а 2:37 минути след началото Диамант остана с четирима души на терена след червен картон на Алексанар Милованович.

Амиго се възползва по най-добрия начин от двете минути, в които бе с човек повече в игра, тъй като 3:41 минути след началото вкара гол с удар от десетина метра на Цветелин Добричов.

След този гол отново бе възстановено числовото равенство на терена, а Диамант Линц успя да изравни още в 5:03 минута, когато се разписа Хасиб Сеперович.

В следващите минути играта бе двуостра, с атаки и към двете врати, като те преобладаваха към вратата на гостите от Линц.

Навлизайки в последните 10 минути от първото полувреме, Диамант Линц взе инициативата и започна да владее повече топката, докато Амиго Северозапад разчиташе на контраатаки.

Това накара треньора на българският тим  Делян Койчев да вземе таймаут 6:43 минути преди края на първата част от мача.

Таймаутът даде резултат и Амиго Северозапад започна да атакува по-масирано към вратата на Бекир Ходжич. В последните 3-4 минути и той, и колегата му на другата врата Христо Павлов направиха по едно много важно спасяване.

По-малко от десет секунди преди края на първата част Амиго Северозапад имаше страхотен шанс да поведе отново в резултата, но Ходжич спаси бомбен шут на капитана на домакините Владимир Бахъров.

Второто полувреме започна по-добре за Амиго Северозапад, като с неточен удар се отчете Васил Кефа. Диамант Линц отвърна с шут на Бенямин Авдич.

Амиго имаше страхотен шанс в 24:10 минута Алексей Степанов стреля от малък ъгъл, но Ходжич хвана топката току пред голлинията.

В 28:05 минута по-добрата игра на българският шампион даде резултат и след добра атака тимът на Делян Койчев отново поведе в резултата, като голът бе дело на Петро Сенюк. Той получи топката вляво от вратата на Ходжич от капитана Бахъров и с удар по диагонала порази вратата на австрийците.

Този гол даде импулс в играта на Амиго Северозапад и в следващите минути българският тим имаше още две чисти положения.

Постепенно Диамант Линц се окопити и в 29:22 Амел Беклерович стреля в гредата. Амиго Северозапад пък зае защитна позиция. В опитите си да стигне до втори гол, Диамант вкара летящ вратар в лицето на Енди Нуханович.

Това можеше да коства трети гол във вратата на австрийците но в 33:55 минута далечният удар на Бахъров срещна десния страничен стълб.

При следващата си добра атака обаче Васил Кефа не прости на съперника, получавайки топката вляво от вратата от капитана си и на празна врата прати топката в мрежата в 34:44 минута – 3:1 за Амиго Северозапад.

След третия гол Диамант Линц опита да притисне българският тим, който пък разчиташе на контраатаки.

Минута преди края на второто полувреме шут на Звонимир Хорват бе спасен от вратаря Павлов, който след това имаше и късмет, тъй като съперникът удари греда.

Двадесет и осем секунди преди края на мача Амиго вкара четвърти гол на опразнената от Диамант врата благодарение на второто попадение на Васил Кефа.

Това бе и последното по-интересно действие в мача, който бе спечелен категорично от българския шампион.

В ранния мач от деня шведският шампион Йоребро разби първенецът на Израел Тел Авив Оулс с 9:2.

Следващият мач на българския шампион от предварителния кръг на Група B е срещу Тел Авив Оукс, като срещата в „Арена София“ е в четвъртък (24 август), от 18:00 часа.