Талантът Станислав Дрянов вече е футболист на "Ботев" (Пловдив), след като избра "канарчетата" пред Лудогорец, "Левски" и Литекс. БЛИЦ първи разкри за привлечения от Любослав Пенев 19-годишен халф, който коментира, че е много щастлив от факта, че прави крачка напред в кариерата си, преминавайки при "жълто-черните". Дрянов заяви пред БЛИЦ, че е избрал "Ботев" именно заради националния селекционер Любо Пенев.

- Станиславе, честит трансфер. Как се стигна до преминаването ти в "Ботев" (Пловдив)?
- Много се радвам, че подписах с "Ботев". Правя крачка напред в кариерата и съм много доволен. "Ботев" проявиха интерес към мен и отидох на базата в Коматево да се срещнем. Останах впечатлен от професионализма на цялото ръководство. Нямаше никакво съмнение, че това ще е правилното място за моето развитие.

- Какво се случи с "Левски", знаем, че те очакваха на "Герена"?
- Ласкае ме фактът, че големите клубове се интересуваха от мен. Имаше запитвания не само от "Левски", а и от Лудогорец и Литекс. Аз обаче избрах "Ботев". Важна роля изигра фактът, че треньор ще ми бъде г-н Любослав Пенев. Разговарях с него. Той е отличен специалист, много силен характер. Нямам търпение да заработя под негово ръководство.

- Мечтаеш ли да ти бъде наставник и в националния отбор?
- Да, разбира се. Кой не мечтае да защитава екипа на родината си? Сега обаче съм част от юношеския национален отбор и ни предстои участие на Европейското в Унгария. Надявам се аз и съотборниците ми да успеем да зарадваме българския народ това лято.

- За колко време е договорът ти с "Ботев"?
- Подписах за 3 години и съм много щастлив.

- Кога се свързаха с теб?
- Нещата станаха бързо. От "Ботев" са потърсили мениджъра ми Милен Георгиев, аз и баща ми се срещахме с тях, разговаряхме и нещата се получиха.

- А преговорите с "Левски" и другите кандидати за подписа ти как протекоха?
- Разгледах офертите, но осъзнах, че наистина в "Ботев" ще ми бъде най-добре. Знаете какъв амбициозен клуб са. Не мисля, че съм излъгал някой от другите отбори, които ме желаеха. На никого не бях дал окончателната си дума, просто имаше само разговори. Много съм благодарен на всички, които се интересуваха от мен. Ласкае ме фактът, че големите клубове ме желаеха. Благодаря им. Искам да благодаря и на родителите ми и близките ми хора, които ме подкрепят и са винаги до мен. Също така на моя агент Милен Георгиев, на ръководството на "Ботев" и г-н Любослав Пенев, които са страхотни професионалисти и всичко мина по мед и масло. Благодарен съм на Черноморец, на бившите ми съотборници, както и на треньора ми в националния отбор Александър Димитров.

- Ще успееш ли бързо да се наложиш в "Ботев"?
- Знам, че няма да ми е лесно. Радвам се, че има голяма конкуренция. Ще давам най-доброто от себе си във всяка тренировка, във всеки мач. И най-вече ще го правя заради великата публика на "Ботев". Отборът играе сериозен футбол, всичко е на високо ниво. Ще се старая да давам всичко от себе си.

- Откъде идва прякорът ти Рони?
- Още като бях малък започнаха да се обръщат към мен с този прякор. Понеже имам по-големи зъби, като Роналдиньо. А и бях доста техничен в сравнение с другите момчета на моята възраст.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ