ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Мачът Арда - Локомотив (София) е под въпрос, научи БЛИЦ. 

Срещата в Кърджали е от първия кръг на плейофната група с отборите между седмо и десето място в Efbet Лига и е по програма от 17:45 часа.

Ръководството на Арда е готово на крайни мерки заради липсата на отговор от Съдийската комисия на БФС за смяна на ВАР съдията на този двубой - Васимир Ел-Хатиб.

Часове след като бе обявен наряда за този двубой, клубът от Кърджали изпрати официално писмо до всички възможни ръководни фактори в БФС, включително и Съдийската комисия, с молба Ел-Хатиб да бъде заменен с друг рефер.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Въпреки полученото устно обещание това да се случи - по думите на домакините от Кърджали, в крайна сметка не настъпи промяна и Ел-Хатиб е на линия за мача между Арда и Локомотив (Сф).

Още преди около месец ръководството на Арда излязе с официално писмо, с което съобщават, че не желае повече Валентин Железов и Ел-Хатиб да свирят повече мачове на отбора. 

"Претенциите ни към Ел-Хатиб са от 1/4-финала за Купата срещу ЦСКА 1948 (0:1), когато той беше на ВАР и на два пъти извика главния съдия да преразгледа ситуации на ВАР. Тогава главният съдия Валентин Железов отсъди дузпа за игра с ръка на играч на "червените", но впоследсвие отмени решението, а подобна ситуация (едно към едно) имаше няколко дни по-късно в среща между Фейенорд и Рома в Лига Европа, когато реферът отсъди дузпа, извикаха го на ВАР, преразгледа ситуацията и потвърди решението си", обясниха от Арда пред БЛИЦ.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

От Кърджали показаха писмото, което са изпратили до Съдийската комисия в сряда - след обявените наряди за мачовете: 

 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!