Новият селекционер Михаил Мадански ще върне Димитър Рангелов в националния отбор, разбра БЛИЦ. Специалистът ще разчита на нападателя на Енерги (Котбус) в предстоящата контрола с Украйна на 7 октомври и последната европейска квалификация на 11-и срещу Уелс. Рангелов има 6 гола в 8 мача от началото на сезона във Втора Бундеслига, но беше отписан от Лотар Матеус.

Мадански все още обмисля дали да повика и нападателя на Дуисбург Валери Домовчийски, който влезе в конфликт с Матеус и не игра в националния повече от една година. За двубоите през октомври ще отпадне Цветан Генков, който е контузен, а и напоследък не се представяше убедително в държавния ни тим.

Със сигурност от играещите в чужбина повиквателни няма да получат Валентин Илиев, Александър Тунчев и Маркиньос. Тримата бяха в списъка на Матеус за последните два мача – с Англия и Швейцария. Отпадането им не е продиктувано от слаба форма, а от бъдещото подмладяване, което започва в националния тим. Живко Миланов също отпада от сметките на Мадански. Защитникът е наказан заради червения картон при поражението от Швейцария в Базел./БЛИЦ