Изпадналият от Efbet Лига Етър закъса още повече с финансите, което доведе до драми на стадион "Ивайло". БЛИЦ разбра, че играчите започват да се разбягват заради безпаричието.

Опитният защитник Асен Георгиев е първият, който обявил, че си тръгва. Доскорошният капитан на Септември (София) игра в събота при загубата с 0:2 от Беласица в Петрич, след което дори не се прибрал до Велико Търново.

Още футболисти смятали да го последват и също да си тръгнат от Етър. Дори треньорът Светослав Петров обмислял раздяла с клуба, предвид патовата ситуация. Тя би се променила, ако "на пожар" се появи спасител, който да стабилизира нещата и да има заплати за футболистите и треньорския щаб. 

От няколко дни начело на Управителния съвет на Етър вече е Любомир Филипов, заменил оттеглилия се Деян Куздов. Предприемачът обаче на този етап нямало как да се справи сам с издръжката на клуба и спешно се нуждае от подкрепа от други бизнесмени.

Финансовите проблеми се отразяват и на играта на отбора, който след третия кръг е само с 4 точки - 1 победа, 1 равенство и 1 загуба. На Етър предстои домакинство на Струмска слава (Радомир) на 10 август.