Двама национали на Литекс изненадващо останаха извън групата за тежкото гостуване на ЦСКА, което в събота от 19:30 часа на "Армията". БЛИЦ разбра, че аут за дербито на 12-ия кръг на "А" група не е само Омар Косоко, за когото Красимир Балъков съобщи на пресконференцията си, а и още Илия Миланов и Армандо Ваюши. Решението е изцяло на треньорския щаб. Както Миланов, така и Ваюши са здрави, нямат контузии, но въпреки това ще бъдат само зрители на мача с ЦСКА.

Защитникът беше част от националния отбор на България за евроквалификациите с Хърватия (0:1) и Норвегия (1:2). Илия Миланов не получи шанс за изява от Любослав Пенев, като сега и Балъков е решил да не разчита на услугите му. Извън сметките му остава и албанският национал Армандо Ваюши, който преди дни имаше шокиращи преживявания в Белград, разкривайки пред БЛИЦ, че дори е бил ударен от полицай. Миланов и Ваюши се завърнали напълно здрави в Ловеч, но в петък узнали, че Балъков ги е отписал за гостуването на ЦСКА. Възможно е двамата да са наказани заради загубата с 0:2 от Локомотив (Пловдив) на "Лаута" в миналия кръг, когато бяха титуляри.

Любопитното е, че Ваюши е разплаквал ЦСКА. На 2 март 2013 година именно албанското крило беше герой за Литекс при визитата на "Армията", когато реализира и двата гола за успеха с 2:0. В последвалите пет сблъсъка между "червените" и "оранжевите" ловчанлии измъкнаха само едно равенство, а в четири от двубоите загубиха от "армейците".

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите