Лудогорец осъществи поредния си сериозен трансфер, с което доказа, че продължава да е властелин не само на футболния терен у нас, но и на трансферния пазар.

БЛИЦ научи, че разградчани са продали халфа Алекс Сантана на бразилския Атлетико Паранаензе за впечатляващата сума от 3 милиона евро, като в сделката са предвидени и сериозни бонуси в размер на половин милион евро.

27-годишният Сантана стана играч на Лудогорец през лятото на 2020 г., а се предполага, че тогавашната сделка с Ботафого е за 750 000 евро. Така шампионите излизат на значителна печалба от бразилеца.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Халфът взе участие в 75 мача на „орлите“, в които вкара 15 гола. Стана двукратен шампион на България и един път спечели Суперкупата на страната.

Според друга наша информация, сделката за привличането на полския халф Якуб Пьотровски от Фортуна (Дюселдорф) за 1,3 милиона евро вече е факт.

Както е известно, вчера шампионите продадоха Ихинио Марин на испанския Албасете. От тази сделка "орлите" също са на сериозен плюс.

Така само в рамките на два дни Лудогорец си гарантира значителни финансови постъпления от трансфери, а освен това подсили състава си с качествено попълнение.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа