Тази сутрин още петима мъже, съпричастни към непристойните действия по време на евроквалификацията България - Англия (0:6), са задържани в Първо РУ. Предстоят допълнителни действия за издирването и задържането и на други участници с подобно поведение, съобщиха от МВР.

Обект на търсене и отвеждане в районното управление са още петима, с което общият брой на установените до момента става 16.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"От началото на годината, при провеждане на футболни срещи на територията на София са задържани общо  78 лица. Спрямо 48 от тях са наложени принудителни административни мерки, като 31 са със забрана за посещение на  спортни мероприятия за срок от 2 години и 1000 лева глоба, 9-има имат наложена забрана за 1 година  и 1 000 лева глоба, 1 е с 2 - годишна забрана и  санкция от 60 часа обществено полезен труд, 1 – с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия за срок от 3 месеца.

Шестима от задържаните са оправдани от съда. Спрямо 29 от задържаните са образувани бързи производства за притежание на наркотици, а спрямо 1 има образувано досъдебно производство за хулиганство", добавиха от МВР.