Локомотив (Пловдив) изпусна един от основните си футболисти. БЛИЦ разбра от сигурни източници, че от "Лаута" си е тръгнал Благой Наков. 29-годишният атакуващ халф се е сбогувал в петък със съотборниците си и повече няма да играе за "смърфовете".

Наков демонстрира отлична форма в контролите, отбелязвайки 4 гола, като два от тях бяха при победата с 3:0 над Литекс в първата проверка от зимната подготовка. Напускането му е сериозен удар за Христо Колев-Бащата и екипът му, които разчитаха много на опитния футболист. Наскоро Локо (Пд) изпусна и Ангел Грънчов, който предпочете Славия заради финансовата стабилност на "Овча купел". На "Лаута" пък имат сериозни проблеми с парите и заплатите на играчите се бавят с по няколко месеца.

БЛИЦ разбра още, че Наков имал две предложения от български клубове, както и вариант да изкара проби в чуждестранен отбор. 29-годишният халф смятал да опита късмета си зад граница. Петричанинът, който е юноша на Беласица, мина през Пирин (Благовград), Вихрен (Сандански), Банско и Монтана, за да акостира на "Лаута" през лятото на миналата година.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

благой наков_1.jpg

_______________________1.jpg