Втородивизионният Созопол се класира на финала на "Поморие Къп" след победа с 3:0 над дубъла на Берое. За първото място възпитаниците на Румен Димов ще спорят с елитния Локомотив (Пловдив). Мачът за трофея е утре от 15:00 часа в Поморие.

„Както във всеки един мач, така и срещу Локомотив (Пд) излизаме за победа. Няма значение, че тези срещи са контроли. Омръзнало ми е да слушам, че в такива двубои по-важно е еди си какво. Действително е така, но с какъвто и състав да излезеш и какъвто и мач да играеш, първото и основно нещо е победата. Такъв съм аз и това е моята философия. Така че, отново ще излезем за победа“, коментира пред "Трибуна Бургас" наставникът на Созопол Румен Димов.

Победата над юношите на Берое специалистът определи като добра контрола за неговия тим. „Има неща, които трябва да изчистим. Дадохме почивка на някои от основните футболистите, за да може останалите момчета също да запишат достатъчен брой игрови минути“, коментира Румен Димов.

Според треньора на „небесносините“ успехът на неговия отбор не бива да се омаловажава, въпреки че Берое игра с юношите си до 21 години. „Това нас не ни засяга. Те така са преценили и решили. Всеки отбор отговаря за начина, по който се представя. За конкретния мач, това са били техните виждания“, добави Румен Димов.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка