Агенция БЛИЦ се сдоби със съобщение, написано от „Нова Броудкастинг Груп” и адресирано до всички кабелни оператори в България. В него има няколко любопитни неща. Първо, стана ясна цената, която зрителят трябва да плаща месечно, ако желае да гледа новия спортен канал Диема Спорт HD. Тя е 3,96 лева. Второ, което е доста важно - срещу тази пари обаче запалянкото няма да гледа само този, а още един канал – „Трейс Спорт Старс”. Трето, Диема Спорт няма да се излъчва само в HD, но и в SD (т.е. – в стандартната резолюция). Поне така пише във въпросното съобщение. Четвърто, Диема Спорт ще стартира на 21 февруари – нещо, което БЛИЦ писа скоро.
И петото, най-важно уточнение е следното: новият канал ще бъде платен още отсега. Първоначално идеята бе до края на футболния сезон Диема Спорт да се гледа безплатно, но последното решение е друго. Плащаш 3,96 лева на месец и гледаш двата канала. Какво излъчва „Трейс Спорт Старс”, ще разберете по-долу в текста.
 
Предлагаме ви без редакторска намеса писмото на „Нова Броудкастинг Груп” до кабелните оператори:
 
Уважаеми партньори,    
 
Имам удоволствието да ви информирам, че Нова Броудкастинг Груп разширява портфолиото си от телевизионни канали с пускането на два нови канала - Diema Sport и Trace Sport Stars. Те ще бъдат единствените в българския ефир спортни платени HD канали. Разрастването на медийната група е част от стратегията на компанията да предлага все повече разнообразно и висококачествено съдържание на зрителите. 
 
Diema Sport ще бъде единственият платен спортен канал в българския ефир, който ще предава в HD качество най-доброто от „А” Група на родното първенство, най-оспорваните дербита от Висшата лига на Англия, още много футбол, както и разнообразие от други спортове (бокс, баскетбол, атлетика и др.). Каналът ще бъде достъпен в HD и SD формати. 
 
Предавания за живота на спортните звезди пък са запазена марка на спортно-развлекателния канал Trace Sport Stars HD. Това е първият по рода си канал в България, който е посветен на спортните знаменитости – начин на живот, любовни афери, бракове, разводи, хобита, както и много любопитни новини и класации, т.е. всичко, което вълнува феновете. 
 
Официалният старт на Diema Sport и Trace Sport Stars ще бъде на 21-ви февруари. Те ще бъдат достъпни в пакет срещу месечна такса за крайни потребители (месечен абонамент на дребно от 3.96 лв. с ДДС). Целта ни е зрителите да могат да ги прибавят към абонаментните си пакети при всички кабелни, сателитни и IPTV оператори, сключили споразумение с Нова Броудкастинг Груп и покрили съответните технически изисквания. 
 
В близките дни стартира широка национална кампания за реклама на пакета от двете спортни телевизии. Моля да бъдете готови и да очаквате вашите клиенти да се свържат с вас и да потърсят включването на Diema Sport (HD/SD) и Trace Sport Stars HD. 
 
В допълнение искам да ви уверя, че досегашните домакини на най-вълнуващите срещи – ефирът на Diema и Нова Спорт, ще продължат да излъчват двубои от Английската висша лига и мачове от българското първенство.  Вярваме, че новите канали на нашата група ще бъдат приети с ентусиазъм, както от любителите на спорта, които ще получат повече спорт при по-добро качество на картината, така и от всички вас кабелните, сателитните и IPTV оператори в страната. Всички вие, наши дългогодишни партньори, ще имате шанса да предложите ново търсено и желано съдържание на абонатите си, срещу допълнително заплащане от тяхна страна. Нова Броудкастинг Груп съответно ще подели част от приходите от всеки абонамент със съответния партньор.
 
Моля, да се свържете с отдел „Разпространение” във връзка със запознаване с техническите изисквания и търговската политика на Нова за разпространение на пакета.”