Всички клубове, подкрепили Димитър Бербатов в алтернативния конгрес, който той свика в петък, може да понесат санкция от Българския футболен съюз, научи БЛИЦ от сигурни източници. 

Очаква се в сряда да се проведе извънредно заседание на Изпълкома на централата, на което настоящото ръководство начело с Борислав Михайлов ще обсъди как да процедира с отборите, които участваха в сбирката в НДК на 18 март. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Припомняме, че на нелегитимния конгрес, свикан от Бербатов и екипа му, той беше избран за президент със 76 гласа от присъствалите 76 делегати. 

Михайлов заплаши Бербатов: Последствията ще са големи!

Известният агент Петьо Костадинов-Полковника призова БФС на основание Член 28 от Устава на Българския футболен съюз да накаже сурово участниците в конгреса на бившия голмайстор на Манчестър Юнайтед. БЛИЦ вчера отрази коментара му, в който той посочва, че "централата ни трябва да отнеме до живот правото да се занимават с футбол и да присъстват в него под каквато и да е форма на организаторите и съучастниците във фарса на 18 март 2022 година".

По информация на БЛИЦ на извънредното заседание в сряда БФС най-вероятно ще наложи жестоки санкции на клубовете, подкрепили Бербатов.

Нашата агенция научи още, че в петък в 17 часа българско време, футболният съюз е направил това, което се закани - да уведоми ФИФА и УЕФА за случилото се в НДК същия ден.

Въпросният Член 28 гласи следното:

Член 28 (1) ФК може да бъде изключен поради: 
1. Системно нарушаване на устава и вътрешните актове на БФС, уставите, правилниците, директивите и решенията на ФИФА или УЕФА; 
2. Поведение или действия на негови членове или официални лица, което прави членството несъвместимо.
  (2) Решението за изключване се приема от Изпълнителния комитет на БФС.
  (3) Жалбата против решението по ал. 2 не спира неговото изпълнение.