Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев коментира пред БЛИЦ решението на Димитър Бербатов да свика конгрес, който да го избере за президент на БФС.

"Действията на Бербатов са срам за българския футбол. Недопустимо е в една европейска държава да нарушаваш законите и да свикваш конгрес, който е нелегитимен. По този начин не обединяваш, а разделяш футболната общественост.  Не може в днешно време да се проявяват такива своеволия, защото те рушат репутацията не само на спорта, но и на нашата държава", подчерта Иван Василев пред БЛИЦ минути, след като "железничарите" отстъпиха на Левски на "Герена" (0:1).

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Конгресът през октомври, на който беше избран Борислав Михайлов, се проведе по изключително прозрачен начин. На него присъстваха представители на ФИФА и УЕФА, които също споделиха, че не са били на толкова изрядно проведе форум.  Не мога да си обясня защо Бербатов обжалва това решение. Абсурдно е футболните въпроси да се решават през съда. Това няма да доведе до нищо добро, а тъкмо напротив", подчерта Василев пред нашата медия.

Президентът на столичния локомотив даде да се разбере, че постъпката на Бербатов противоречи на етичните правила във футбола и със сигурност ще се обърне срещу самия него.