Българският национален отбор по футбол започва днес участието си в квалификациите за Евро 2020. От 19:00 часа на "Васил Левски" "лъвовете" ще се изправят срещу Черна гора.

Тимът ни не е достигал до финалите на голямо първенство от 2004 година, когато участвахме на европейското. Селекцията на Петър Хубчев се представи отлично в Лигата на нациите и поводи за оптимизъм има. В групата ни има един фаворит в лицето на Англия, а останалите отбори са равностойни - Чехия, Черна гора и Косово. 

Днес се изправяме срещу първия съперник за второто място. Пред родна публика и срещу съперник, който няма да разчита на двете си звезди - Стеван Йоветич и Стефан Савич.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

От своя страна България ще бъде също без двама от най-добрите си играчи - Кирил Десподов и Пламен Илиев. 

На вратата ще застане Николай Михайлов, а в отбрана ще са Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков и Антон Недялков. Георги Костадинов и Симеон Славчев ще действат в средата на терена, а с по-офанзивни функции в тази зона ще са Тодор Неделев, капитанът Ивелин Попов и Галин Иванов. Възможно е вместо крилото на Халадаш да стартира Николай Димитров. Атаката ще води Спас Делев.

Гостите показаха самочувствие и обявиха, че идват в София за победа. За такава обаче излизат и момчетата на Петър Хубчев. До този момент имаме четири мача с днешния съперник, като балансът е по 1 победа за двата тима и 2 равенства. Головата разлика е 7:5 в полза на България.

Националният ни отбор никога не е губил домакински мач на старта на европейски квалификации, а в последния случай се класирахме за финалите на Евро 96.

България - Черна гора
19:00 часа, стадион "Васил Левски"
Съдия: Руди Буке (Франция)

Вероятни състави: 
БЪЛГАРИЯ: Ники Михайлов, Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Антон Недялков, Георги Костадинов, Симеон Славчев, Тодор Неделев, Попов, Галин Иванов, Спас Делев

ЧЕРНА ГОРА: Петкович, Марушич, Симич, Томашевич, Вешович, Косович, Янкович, Иванич, Йовович, Бечирай, Мугоша

Нашата квалификационна група за Евро 2020