Черноморец (Бургас) спечели с 2:0 дербито на 20-ия кръг от първенството на Елитната юношеска група до 19 години срещу "Ботев-2002" (Пловдив). Мачът се игра на изкуствения терен в Поморие.

И двата гола за важната победа бяха реализирани от Йордан Йорданов. Снажният централен нападател откри в 33-ата минута, когато завърши отлична триходова комбинация, започнала с пробив на национала Николай Кралев и продължила с перфектно центриране на десния бек Станислав Димов.

В 68-ата Любомир Войнов разпиля отбраната на "канарчетата" и подаде на Йорданов, който не сгреши на празна врата. Младите "акули" заслужават поздравления в добавка и заради факта, че от състава им липсваха четирима национали, заради което на резервната скамейка фигурираха само юноши младша възраст.

С днешната си победа възпитаниците на треньора Антон Спасов изместиха прекия си съперник от челната тройка в класирането, за да се настанят там с 36 точки в актива. В следващия 21-и кръг юношите на Черноморец до 19 години гостуват на 21 март на Пирин в Благоевград. /БЛИЦ