ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Новият сезон в "А" група стартира с интригуващи мачове. Още в 1-ия кръг ще има два софийско-пловдивски сблъсъка. "Левски" ще гостува на "Ботев" (Пловдив), докато ЦСКА ще приеме Локомотив (Пловдив). Това определи тегленият в сградата на БФС жребия за сезон 2013/2014 на родното първенство.

Вечното дерби между "сините" и "червените" се падна да бъде в 13-и кръг - последен за есенния полусезон. Домакин на първия сблъсък ще бъде ЦСКА.

Шампионът Лудогорец започва защитата на титлата си с гостуване на новака Любимец. Другият нов член на "А" група Нефтохимик стартира срещу Литекс в Ловеч. Както е известно, обаче все още не е на 100% сигурно, че "шейховете" ще намерят финанси и ще стартират в елита.

Още в 1-ия кръг ще има и "морско дерби" - Черноморец приема Черно море.

Пловдивското дерби между "Ботев" и Локомотив пък ще бъде в 8-ия кръг от първенството на стадион "Христо Ботев". Шампионът Лудогорец приема ЦСКА в 4-ия кръг, а "Левски" - Лудогорец е в 8-ия.

Както е известно, шампионатът стартира на 20 юли, като за разлика от предишния сезон отборите ще са 14 и схемата ще е по-различна. Първо отборите ще играят всеки срещу всеки на разменено гостуване, както беше досега. След това, въз основа на класирането, тимовете ще бъдат разделени на две 7-ици. В едната ще са отборите от 1-а до 7-а позиция, които ще спорят за титлата, а във втората тези в долната половина на класирането до този момент, които ще се борят за оцеляване. Отборите в двете групи пак ще играят по два пъти помежду си на разменено гостуване, но няма да има двубои между тимове от горната седмица срещу такива от долната.

Програмата за 1 кръг
"Ботев" (Пд) - "Левски"
ЦСКА - Локо (Пд)
Пирин (ГД) - Локо (Сф)
Литекс - Нефтохимик
Любимец - Лудогорец
Черноморец - Черно море
Славия - Берое

"А" група, сезон 2013/2014 - пълната програма

"А" група, сезон 2012/2013 - резултати, класиране и листа на голмайсторите