"Ботев" (Пловдив) победи с 2:0 Дукла (Прага) в контрола, играна в Кипър. Попаденията за "канарчетата" срещу шестия в Чехия реализираха резервата Борис Галчев и Хабиб Бамого, които се разписаха в края на двубоя.

Първата опасност в срещата бе в 8-ата минута, когато Тодор Неделев отправи силен удар, но вратарят на Дукла Рада улови топката. Десетина минути по-късно Станислав Костов беше изведен в наказателното поле на чехите, освободи се от двама бранители и стреля от малък удар, но Рада успя да отклони кълбото в корнер.

В 25-ата най-новото попълнение на "Ботев" Луис Педро получи топката на десния фланг, преодоля трима играчи на Дукла, след което обаче стреля право в лявата греда.

Първа голова опасност пред вратата на "жълто-черните" беше в 30-ата минута. След центриране в наказателното поле, футболист на Дукла свали топката с глава към Калуда, който от близо стреля, но Адам Стаховяк внимаваше и улови.

Станимир Стоилов направи принудителна смяна в 55-ата минута, когато Станислав Костов напусна терена със спукана глава. Бившият играч на ЦСКА пострада след единоборство във въздуха с футболист на Дукла и на негово място в игра се появи Хабиб Бамого.

В 85-ата минута "Ботев" (Пловдив) откри резултата. Появилият се на смяна Борис Галчев разстреля вратаря на Дукла с удар от 30 метра - 1:0.

"Канарчетата" отбелязаха второ попадение в 89-ата. Тогава, след бърза контраатака, Хабиб Бамого реализира - 2:0.

Следващата контрола на "Ботев" е срещу Теплице - на 9 февруари.

"БОТЕВ" (Пд) - ДУКЛА (Прага) 2:0
1:0 Борис Галчев (85), 2:0 Хабиб Бамого (89)

"Ботев" (Пд): Адам Стаховяк, Марлон Перейра, Сивард Спрокел, Веселин Минев, Артур Енрике, Томаш Иршак, Мариян Огнянов, Тодор Неделев, Луис Педро, Костадин Дяков, Станислав Костов

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ