Стадион "Христо Ботев" да стане завинаги на "Ботев" (Пловдив). Това пожела собственикът на клуба Цветан Василев, който поиска да купи земята под съоръжението. Предложението е било депозирано в общината, съобщи на брифинг днес кметът Иван Тотев. Става дума за 42 декара терен. От "Ботев" не са се ангажирали с конкретна оферта. Градоначалникът също не пожела да посочи цифра, но обяви, че очаква тя да е седемцифрена.

Предложението ще бъде обсъждано на сесията в четвъртък. Ако общинарите дадат съгласие, то ще бъде внесено в Комисията по разпореждане с общинска собственост. Тя ще наеме лицензиран оценител, който ще посочи евентуална цена на терена. За да се осъществи сделката, ще се мине и през процедури за смяна на собствеността на земята - от публична общинска на частна общинска, а 35-годишният концесионен договор ще бъде развален.

"Инвестицията на "Ботев" ще надхвърли многократно заложената инвестиция от 14 милиона лева. Това ще доведе до увеличаване на разходите на община Пловдив, тъй като към момента съоръжението е публично-общинска собственост. Затова от общината сме съгласни "Ботев" да закупи земята", каза кметът на Пловдив Иван Тотев.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ