Поредното дерби ЦСКА - "Левски" и първи мач от втората фаза на "А" група от първата седмица ще се играе в събота на Националния стадион "Васил Левски" от 16:15 часа. Това обявиха от ТВ7, притежаващи тв правата за родния шампионат. Както вече стана ясно, Литекс приема Лудогорец в неделя от 19:30 часа в първи 1/4-финал за Купата на България, който също ще бъде предаван директно по ТВ7.

Програмата беше променена след успешното представяне на Лудогорец в турнира Лига Европа и участието на шампионите в осминафиналната фаза на надпреварата. Първият четвъртфинален двубой срещу Литекс ще се играе в неделя в Ловеч, а реваншът е назначен за 2 април на стадион "Лудогорец арена" в Разград. По този начин Литекс, който трябваше в неделя да посрещне Черно море в мач от първия плейофен кръг на шампионата, ще направи това още в четвъртък. "Оранжевите" и "моряците" ще имат честта да открият плейофната фаза на първенството в 17:30 ч. на Градския стадион в Ловеч.

В петък пък започва битката и във втората седмица, като двубоят, който ще покаже НЮЗ7 e между Славия и Нефтохимик от 15:30 часа на стадиона в квартал "Овча купел".

Същият ден и същият час, както в миналия кръг, за вечното дерби между ЦСКА и "Левски". Разликата е, че този път "червените" ще бъдат символични домакини на двубоя, след като тази събота надвиха "сините" с 1:0 след гол от дузпа на Емил Гъргоров. Началото ще бъде дадено в 16:15 часа, студиото на ТВ7 пък стартира 45 минути по-рано, както винаги с интересни гости и любопитни видеа, информират още от телевизията.

И за да бъде дерби-уикендът пълен в неделя отново в ефира на ТВ7 ще бъде излъчена и битката за Пловдив между "Ботев" и Локомотив. Двубоят е с начален час 14:00 часа. Очаква се утре решението на Дисциплинарната комисия след случилото се със Стефан Генов. Треньорът на Локомотив (София) беше ударен с бутилка при гостуването в Коматево, спечелено от селекцията на Станимир Стоилов с 3:1. Очаква се обаче "жълто-черните" да бъдат наказани. ТВ7 съобщават, че пловдивското дерби ще се състои в Коматево, но утре ще стане ясно дали ще се играе без публика. Има и вариант "Ботев" да приеме Локомотив на неутрален терен - в Бургас или Стара Загора.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ