"Ботев" Пловдив е готов да играе в евротурнирите на мястото на ЦСКА. Както вече е известно, "червените" обявиха несъстоятелност, което означава, че със сигурност няма да играят в Лига Европа това лято. Жребият за първия квалификационен кръг, в който ЦСКА трябваше да участва, е в понеделник (24 юни). Все още не е ясно дали ще има друг български отбор, според класирането - това трябва да е "Ботев", който да замени "армейците" в турнирите.

"Ако ни поканят, ние сме готови да играем в Европа. Не знам да не е късно или да няма нещо друго да изпълним, за да участваме. "Ботев" е готов още утре да играем в евротурнирите", заяви Станимир Стоилов след равенството на тима 0:0 с Кубан Краснодар в контрола.

"Не най-важен резултатът в срещата. Доволен съм от играта, както и от тренировките, които провеждаме в Австрия. Не можем да намерим по-добър нападател от Иван Цветков. Имаме прекалено доверие на нашите футболисти и уважение към нашия централен нападател. Ще изчакаме търпеливо да се възстанови, не може с лека ръка да търсим нападатели", коментира Мъри контузията на Цветков, както и дали ще се търси негов заместник./БЛИЦ,

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ