Цветелин Чунчуков вече не е футболист на "Ботев" (Пловдив), съобщиха от "жълто-черния" клуб.

"На 23 юни 2015 година бе сключен договор за трансфер на нападателя в Лудогорец. Така от новия сезон 20-годишният стрелец ще защитава цветовете на отбора от Разград", написаха от "Ботев" на клубния си сайт.

БЛИЦ разкри вчера, че ръководството на "канарчетата" се е споразумяло с колегите си от Лудогорец и Чунчуков мина прегледи в София, а днес ще подпише договора си с шампионите. Съобщихме и сумата, която ще постъпи в касата на "Ботев" - 350 000 лева. Освен това "жълто-черните" си запазват и 20 процента при следващ трансфер на Чунчуков.

През последния сезон юношата на "Левски" изигра 36 официални мача за "канарчетата", като в тях реализира общо 6 гола. Чунчуков пристигна в „жълто-черния“ тим през лятото на 2013 година, а през първия си сезон игра като преотстъпен в „Б“ група на „Раковски“.

Племенникът на Георги Петков става третото ново попълнение на Лудогорец за това лято. По-рано на "Лудогорец Арена" се завърна канадският вратар Милан Борян, а привлечен беше още и бившият футболист на ЦСКА Лукас Саша.

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015