"Ботев" (Пловдив) стартира зимната си селекция с двоен трансферен удар от Румъния. "Жълто-черният" клуб си осигури услугите на доскорошните футболисти на Динамо (Букурещ) Александру Куртеан и Сърджан Лукин.

Двамата пристигат в пакет в "Ботев", като договорите им с "канарчетата" са за срок от по 2,5 години.

Куртеан е роден на 27.03.1987 г. Играе като полузащитник, висок е 182 см и има силен десен крак. Юноша е на румънския Газ Метан, където остава до 21-годишна възраст. След това в продължение на 3 сезона носи екипа на Политехника Тимишоара, а през януари 2012-а преминава в Динамо (Букурещ), където записва на сметката си 72 мача и 9 гола.

Сърджан Лукин е роден на 04.03.1986 г. Неговият пост е централен защитник, висок е 184 см, със силен десен крак. Юноша е на Политехника Тимишоара, като за родния си клуб се състезава до лятото на 2011 г., когато преминава в Динамо (Букурещ). За тима от столицата на Румъния записва 80 мача, в които бележи 4 гола. Лукин е част и от националния отбор на своята страна, за който има на сметката си 9 мача и 1 гол.

Куртеан ще наследи фланелката на Тодор Неделев и ще носи осмицата на гърба си, докато сънародникът му Лукин ще играе с номер 4. 

С привличането на двамата румънци в "Ботев" (Пловдив) стартира зимната селекция. Треньорът Станимир Стоилов е набелязал още играчи, а "канарчетата" очакват до дни и нападателя на Аякс Джофри Кастилион.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА