Ръководството на “Ботев” (Пловдив) и спортно-техническият щаб на пловдивчани начело с треньора Станимир Стоилов внимателно обмислят дали да отправят оферта на изгонения от “Левски” Кристовао Рамос, твърди „7 дни спорт”. 30-годишният португалец скъса договора си със “сините” по взаимно съгласие в четвъртък. Треньорът на “жълто-черните” Станимир Стоилов не крие, че според него Рамос е фантастичен футболист. Мъри познава отлично качествата на крилото от съвместната им работа в кипърския Анортозис.

Именно Кристовао е вариант №1 за заместник на Тодор Неделев при осъществяването на трансфера на перлата на “Ботев”. Точно заради изчаквателната позиция относно преминаването на младия национал в Тотнъм от Колежа забавят и официалните си преговори с Рамос. Според запознати дори и Неделев да не бъде продаден, е възможно пловдивчани да оферират португалеца.

При бъдещо излизане с предложение до Кристовао “жълто-черните” почти сигурно ще му предложат същата месечна заплата, която прибираше на “Герена”, близо 15 000 евро. Очаква се Рамос да получи известна сума на ръка, която ще бъде в интервала между 30 – 50 хил. евро.