"Накарай цяла Враца да се гордее с теб!", така от родния клуб на Божидар Краев му пожелаха успех на пробите в Ювентус. Снощи талант №1 на "Левски" замина за Италия, за да бъде тестван от шампиона на Серия "А".

"Да пожелаем успех на един от най-големите таланти на Враца - Божидар Краев, в тестовете с Ювентус и Манчестър Сити! Накарай цяла Враца да се гордее още повече с теб, Божи!", обърнаха се врачани към рожбата си.

Кой е Божидар Краев? Спортът е в кръвта на родения 23 юни 1997 година син е на легендата на врачанския футбол Бойко Краев.

Божидар отдавна е известен като едно от откритията на Христо Стоичков. Първите си стъпки във футбола прави в Академията на Камата в Етрополе, след което мина и през школата на "Ботев" (Враца). Стоичков дори беше изпратил таланта да тренира една година в Барселона.

Преди да премине в "Левски" през 2013 година, апетити към Краев имаше и от страна на Лудогорец, но в крайна сметка талантът се озова на "Герена". Още от 16-годишен тренира с мъжкия състав на "сините" и ето, че днес вече записа дебюта си за първия отбор, и то ознаменувайки добрата си игра с гол.

Припомняме какво каза Стоичков за таланта през 2009-а, когато го изпрати в Барселона:

"Най-силен е в дрибъла на скорост. Голаджия е. Най-вече обаче аз ценя това, че не е егоист и играе за отбора. Има силно колективно чувство, гледа да подава повече на съотборниците си. Именно тези качества се ценят в големите западни клубове. А тук у нас все правим футболист №1 тоя, дето е вкарал най-много голове. Божидар е с манталитет на победител. Уважава хората, цени приятелството. Лесно си комуникира със своите връстници в Испания, това му помогна бързо да се адаптира към непознатата обстановка. В продължение на една година скаути го наблюдаваха как тренира, как се представя в мачовете. Знаете класата на ДЮШ на Барселона - повече от половината победители в Шампионската лига са рожби на клуба - Валдес, Пуйол, Къркич, Меси, да не ги изброявам всичките. В момента трябва да ви кажа, че там има още 2 момчета, 15-годишни, които скоро ще станат дори по-добри от Шави и Иниеста. Страхотни са, но с тях се работи с много търпение и внимание. Пожелавам на Божидар да стигне тяхната класа и да пробие в Барселона. Той има хъс и качествата да го направи."