Надеждата на "Левски" Божидар Краев замина в понеделник вечер за Италия, където ще премине тестове в гранда Ювентус. Бианконерите ще огледат българина в рамките на три дни, след което може да се стигне и до трансфер в един от най-големите европейски клубове. С футболиста отпътува неговия баща и представител на "Левски" в лицето на Светльо Караначев. На аерогара "София" Краев говори пред репортер на "Гонг".

„Ще се наслаждавам на времето в Ювентус. Това ще е един опит за мен, ще видя какво е положението там, ще тренирам, а в крайна сметка няма какво да губя. Отивам за три дни в Италия, а след това всичко останало е въпрос на преговори“, бяха първите думи на Божидар Краев.

„Приемам поканата от Ювентус като мой успех, а и успех на "Левски". Това е престиж. На такива клубове не се отказва, ако беше за отбор от по-нисък ранг едва ли щях да тръгна. Това обаче е престиж за мен и "Левски“, добави младият футболист на „сините“.

„Всичко е много относително. Аз имам договор за три години с "Левски", ако всичко е наред да се разбират с клуба и мениджъра ми. Аз ще бъда много щастлив, ако остана до края на сезона в "Левски". Не ми се коментира дали има други предложения, има но ще се преценява. Нека сега мислим три дни напред, а не месец и повече. Нямам представа Ювентус къде точно са ме забелязали. Може би на мачовете, които играх с "Левски", а може и на срещи с националните отбори“, продължи Божидар Краев пред "Гонг".

Той призна, че любимите му играчи от Ювентус са Карлос Тевес и Пол Погба. В края на интервюто младокът се обърна и към феновете на "Левски" със следните думи: „Искам да знаете, че никога няма да предам "Левски". Всичко е коректно и чисто. Отидох като бебе в "Левски", а сега станах мъж. Винаги ще бъда благодарен, това е ясно, а мисля, че го и показвам“.

Преди дни Краев подписа договор за 3 години с "Левски" и по този начин „сините“ ще могат да вземат по-добри пари за непълнолетния си футболист. Това е жест, защото играчът можеше и да не постъпи по този начин с родния си тим.