"Работата в детско-юношеската школа трябва да се превърне в приоритет за ръководството на "Ботев" (Bpаца)", заяви председателят на УС на клуба от "Б" група и кмет на града инж. Николай Иванов.
 
„Когато имаме спокойствие пред отбора от спортно-техническо естество и модерна база - имам предвид грандиозния ремонт на стадиона, който тече в момента, е крайно време да започнем една по-сериозна работа в детско-юношеската школа. Говоря за една 4-5 годишна стратегия, която да промени сериозно работата в школата", обяви Иванов.
 
Липсата на сериозна работа в школата на врачани е тема с продължение, която се обсъжда от няколко месеца насам. Въпреки проблемите обаче, в нея през годините се появяват ярки таланти, за чиито трансфери и кариери се говори дълго. Последният велик футболист, тръгнал за големия спорт от стадион „Христо Ботев", е Мартин Петров. В момента надеждите на врачани са свързани с контракт на Божидар Краев от "Левски", който изкара проби в италианския гранд Ювентус и английския Манчестър Сити. Той е юноша на "Ботев" и при трансфер врачани биха взели част от сумата по трансфера.