"Ботев" (Враца) стартира зимна подготовка с четирима нови футболисти - игралият за последно в Славия опитен халф Илия Илиев, дошлият от Калиакра Ивайло Раденцов, преотстъпеният от "Левски" Лъчезар Балтанов, както и Михаил Петров, състезавал се за последно в Академик (Сф).

Треньорът на тима Антони Здравков информира, че половината от играчите вече са минали фитнес тестове, а останалите ще го сторят утре, когато ще бъде второто занимание за 2012 година.

От понеделник до събота съставът ще тренира във Враца. В неделя ще пътува за Сандански, където ще бъде на лагер от 16 до 27 януари. В югозападния град "Ботев" ще изиграе 4 контроли – на 18 януари срещу шампиона Литекс, на 21-и с Малеш (Микрево), на 24-и със Септември (Симитли), а на 27-и с Миньор (Перник). Следват два дни почивка и нови тренировки във Враца от 30 януари до 2 февруари.

На 3 февруари (петък) "Ботев" тръгва за втория си лагер в Кипър, където отборът ще остане до 14 февруари. На острова на Афродита следват още 4 контроли, като за момента са сигурни мачовете на 10 февруари със сръбския Рат и на 13-и с втория отбор на Спартак (Москва).

"За 4 и 7 февруари имаме предложения, принципно на 7-и със Слован (Либерец) или Теплице, а за 4-и искаме различен съперник от чехи, словаци, руснаци, за да се сблъскаме с различен стил на игра", коментира пред "Новспорт" Антони Здравков.