Продължават ремонтите работи по стадион „Ивайло” за привеждането на съоръжението по изискванията на БФС за участие в елитната „А” група. Работници на фирмата-изпълнител изливат бетон с метален кофраж в секторите под козирката, върху който ще бъдат монтирани новите 5000 седалки. Те ще бъдат във виолетово, като с бели седалки ще бъде изписано Етър 1924.

Само на сектора за агитката на домакините ще бъдат поставени п-образни парапети.

В същото време служителите на общинската фирма „Спортни имоти” активно работят по останалите задачи. Бяха освободени и почистени всички кабини над трибуните и в момента се боядисват също във виолетово и бяло. Съгласно изискванията на Лицензионната комисия там ще трябва да се обособят три кабини за тв и радио излъчването на мачовете, стая за контрол на стадиона според изискванията на МВР, стая за задържани и др.

Затревени бяха 65 кв. м от терена пред вратите, като бе изравнен теренът пред западната врата. Предстои слагането и на огради на новия сектор на гостуващите фенове.

„Видеонаблюдението на комплекса е напълно решено, като поставихме още три камери от южната страна. По направените предписания противопожарните мерки бяха направени по напълно нов начин, с пожарогасители и обособени табла, направени са нови евакуационни изходи”, съобщи управителят на „Спортни имоти” Пламен Колев. Той е подал заявка и за изготвяне на всички необходими табели и номерация на входовете, както и евакуационни табели.

На този етап все още обаче не е започната работа по реновирането на съблекалните за домакини и гости, като този въпрос трябва да бъде решен в оставащите 40 дена. Не е решен и въпросът с вип сектора. Завършеният вид на трибуните ще бъде придаден от козирката, чието покриване отгоре ще бъде оправено, а самата тя ще бъде изцяло боядисана в бяло с виолетов надпис Етър.