"Ботев" и Лудогорец илизат тази вечер във финал за Купата на България. Двата тима ще бъдат съставени от играчи за 50 милиона евро.
 
"Орлите" от Разград станаха шампиони на България за трети пореден път и ще търсят дубъл с Купата на България, докато за Станимир Стоилов и "канарчетата" от Пловдив мачът е възможност за участие в евротурнирите, сллед като "Ботев" е твърдо четвърти в класирането на "А" група. Мъри и компания ще борят и 33-годишен антирекорд без трофей.
 
Двата най-богати тима у нас излизат от 19:15 часа на стадион "Лазур" в Бургас при ясно време и около 19 градуса. Около 300 полицаи пък ще се грижат за реда и сигурността по време на мача. Очакват се около 10 хиляди фенове от Пловдив и още 4 хиляди от Разград.
 
Станимир Стоилов ще разчита на всички свои играчи, докато колегата му Стойчо Стоев няма да разчита на наказания Дани Абало. Интересно ще бъде съперничеството между близнаците Веселин и Йордан Миневи, които ще действат по левите флангове на защитата на "Ботев" и Лудогорец.
 
"Карарчетата" и "орлите" не се победиха в последните 4 мача помежду си, въпреки че си вкараха по 3 гола. За да стигне до финала "Ботев" отстрани Нефтохимик (6:0, 3:0), Черно море (0:0, 1:0), "Левски" (1:3, 2:0) и Локомотив София (3:1, 1:0), докато Лудогорец се справи с Дунав (4:1, 2:1), Берое (2:1, 1:1), Литекс (2:1, 2:1) и Локомотив Пловдив (2:0, 0:1). 
 
"БОТЕВ" - ЛУДОГОРЕЦ
19:15 часа, пряко по TV7
стадион "Лазур" (Бургас)
главен съдия: Георги Йорданов
 
2_13.jpg"БОТЕВ": Адам Стаховяк, Веселин Минев, Сивард Спрокел, Лукич, Йордан Христов, Александру Куртеан, Томаш Иршак, Абел Анисе, Вандер Виера, Феребори Доре и Юнес Хамза
Резерви: Николов, Бенга, Огнянов, Ромарио, Сърмов, Цветков, Педро
Контузени: Няма
Наказани: Няма
Треньор: Станимир Стоилов
 
ludogorec.JPGЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Георги Терзиев, Козмин Моци, Йордан Минев, Светослав Дяков, Христо Златински, Михаил Александров, Марселиньо, Върджъл Мисиджан и Роман Безяк
Резерви: Чворович, Витиня, Барт, Ешпиньо, Луму, Кишада, Платини
Контузени: Няма
Наказани: Абало
Треньор: Стойчо Стоев