"Левски" или "Ботев" (Пловдив)? Кой от двата отбора ще изгори и няма да играе в първата шестица до края на сезона? Това е въпросът, който вълнува не само феновете на "сините" и "канарчетата", а и обикновеният футболен запалянко. Днес в "Надежда" Локомотив (София) победи с 2:1 Черно море и по този начин варненци бяха отказани от битката за Топ 6. 

Към момента "Левски" е шести с 31 точки преди домакинството си на Марек идната събота от 17:00 часа. "Сините" могат да приключат редовния сезон с максималните 34 точки. Ако разбира се не стане чудото и дупничани не ги препънат на "Герена".

"Ботев" (Пд) пък утре от 17:30 часа трябва да играе градското дерби с Локомотив (Пд). В момента "канарчетата" са седми с точка по-малко от "Левски" - 30, но и с мач по-малко. В последната си среща от редовния сезон "Ботев" приема ЦСКА на Коматево. "Жълто-черните" горят от желание да спечелят още утре срещу "смърфовете" и да изместят "сините" от шестото място. В неделя пък ще гонят успеха и срещу ЦСКА на Коматево. Мачът с "армейците" е от 15:30 часа.

В "Ботев" изобщо не си правят илюзии и не се надяват, че Марек ще вземе нещо от "Герена". На "канарчетата" им е пределно ясно, че от тях самите зависи дали ще бъдат в Топ 6 или ще им се наложи да играят мачове без особено значение до края на сезона.

БЛИЦ припомня регламента, който гласи, че при равенство в точките се вземат под внимание първо преките двубои между замесените тимове. А той е в полза на "Левски". "Сините" спечелиха и двата си двубоя с "Ботев" - 2:1 в София и 3:0 в Пловдив.

Вариантите са няколко, като естествено има и такъв, в който без да постигнат две победи "канарчетата" могат да завършат шести, като например спечелят две точки - равенства с Локо (Пд) и ЦСКА. Това обаче означава, че "Левски" трябва да падне от Марек в столицата. Този вариант обаче под тепетата изобщо не го коментират. Играчите на Петър Пенчев са пределно амбицирани да победят утре градския съперник, след което да скочат и на "армейците". Те пък от своя страна могат да направят така, че да прецакат "Левски".

В същото време БЛИЦ разбра, че в "Ботев" ще напълнят джобовете още в сряда, ако победят Локо (Пд). Тогава на играчите е обещано да получат заплатите си за февруари, както и премията, полагаща им се при два поредни успеха - над Марек (3:0) и "смърфовете".

"А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015