От "Ботев" (Пловдив) информираха, че почти 5000 лева са били сабрани на вчерашния мач с Черноморец, спечелен с 2:0 от "канарчетата", за лечението на малкия Жоро Лазаров.
3_30.jpg
Над 3500 лева имаше в шестте урни на вчерашния двубой между от 3-ия кръг на "А" група. Касите бяха поставени до входовете "А" и "Б", както и на централната трибуна на стадиона, във фен-магазина и на Трибуна "Изток". Днес капитанът на "Ботев" Асен Караславов занесе и 1270 лева, събрани от футболистите във вчерашния ден.

Още от съобщението, публикувано на bultras.com:

Както не веднъж обявихме, нужна е сериозна операция за 11-годишния канар в чужбина. 50 000 Евро трябват, за да може малчугана да изпълни мечтата си - да играе в детските формации на "Ботев" (Пловдив), там където дълги години дядо му е обучавал кадрите на тима.

Разпределителят на националния отбор на България Георги Братов също направи голям жест. Волейболистът се е свързал в петък с Георги Лазаров - старши, за да дари наградата си от М-Tел Бийч Мастърс на своя съименник. Колко добри качества, не само на терена, притежава Братоев, нали? Разпределител №1 на България Георги Братоев получи чека с набраната сума от благотворителния турнир. Националното първенство по плажен волейбол, което се проведе в София през юли тази година включваше благотворителна инициатива за подкрепа на българския спорт.

Малкият ботевист страда от тумор на мозъка и трябва по-бърз начин да се съберат 50 000 евро за лечението му.

Инициативата за събиране на средства за Жоро Лазаров продължават и тази седмица по време на мача с Монтана на Колежа!