Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

"Левски" победи Монтана с 2:1 в контролна среща, която се игра на едно от помощните игрища на стадион "Георги Аспарухов" пред 1500 зрители. Португалският нападател Жоао Силва вкара първия си гол за "сините" в 17-ата минута от дузпа. Другият гол за "Левски" бе дело на завърналият се след продължително лечение Даниел Димов в 78-ата минута. За Монтана се разписа Деян Христов в 30-ата минута.

Илиан Илиев пусна в титулярния състав отсъствалия дълго заради контузия Даниел Димов и каращите проби Кристоф Ловински и Илиян Йорданов.

“Сините” започнаха по-добре мача и контролираха събитията на терена. Цветелин Тонев и Жоао силва пропуснаха изгодни положения преди да падне първия гол в мача. В 16-ата минута Роман Прохазка бе съборен в наказателното поле на гостите от Антон Личков и съдията Борислав Колев отсъди дузпа. Тя бе реализирана от Жоао Силва, който вкара първия си гол за “Левски”.

Монтана отвърна с удар на Мирослав Антонов, който бе спасен от младия вратар на “сините” Ивайло Василев. Последваха няколко добир положения за “Левски”, но вместо да резултата да набъбне, гол вкараха гостите. В 30-ата минута Деян Христов бе изпуснат от отбраната на “Левски” и сам срещу Ивайло Василев реализира. В края на полувремето Жоао Силва пропиля две положения и запази резултата 1:1 до почивката.

Илиан Илиев направи четири смени на полувремето, докато колегата му от Монтаана само една. В състава на “Левски” се появиха Попадийн, Чаворски, Орачев и Георги Стоичков.

През второто полувреме темпото на игра спадна и зачестиха нарушенията. Илиян Йорданов и Симеон Райков се отчетоха с пропуски за “сините”, а Гущеров изпусна единственото положение за Монтана.

В 78-ата минута все пак гол падна. Илиян Йорданов центрира в наказателното поле на Монтана, Силва стреля с глава, но топката среща бранител. Получи се разбъркване и в него най-съобразителен бе Даниел Димов. "Сините" натиснаха до кра яна мача, но нов гол не падна. Силва, Чаворски и Райков се озоваха на добри позиции, но защитта и вратаря на Монтана се справиха със ситуациите.

За периода от 60 минути френският защитник Кристоф Ловински не се отличи с нищо и вероятно няма да остане в отбора. Другият каращ проби - Илиян Йорданов, се представи на добро ниво и бе активен по фланга през целия мач.