Ръководството на "Левски" подготви големи промени на базата около стадион "Георги Аспарухов". "Сините" шефове вече разглеждат подробни планове и макети на евентуални бъдещи нови съоръжения. Желанието на ръководството е да се направят минимум две нови тренировъчни игрища. Това със сигурност ще струва повече от 2 милиона лева. Вариантите пред "сините" са доста, защото има много типове настилка и различни начини, по които могат да се изградят самите терени.

Тепърва ще се взимат окончателни решения по въпросите каква дренажна система да се използва, какви допълнителни уреди ще бъдат купени, както и дали да има игрище, на което да могат да играят и обикновени граждани. Една от идеите, за които Тодор Батков съобщи официално, е именно да има терен, на който след 18:00 часа да могат да ритат и всички любители на играта, пише "Тема спорт". Колебанието идва оттам, че такова игрище няма да бъде пригодено за професионалисти, тъй като за тях се използват специални настилки, които по качество се доближават максимално до естествената трева. Това обаче струва твърде скъпо, за да бъде допуснато всекидневно и непрестанно да има играещи хора.

От "Герена" дори искат да направят повече от две нови игрища, но това ще се случи доста трудно, защото пространството им е ограничено. Както е известно, до общежитието на детско-юношеската школа има незаконна автомивка, която пречи за изграждането на нови терени. Именно на нейно място ще бъдат направени поне част от бъдещите игрища. Автомивката вече бе демонтирана. Очаква се в близкото бъдеще да бъдат взети и конкретни решения с кои фирми ще работят "сините", а изграждането на терените ще отнеме месеци. Шансът, до лятото да има нови, готови за използване терени, е минимален.