"Левски" се изправя срещу Етър в един от най-интересните сблъсъци от 1/8-финалната фаза на турнира за Купата на България. Жребият, който не беше дирижиран и нямаше поставени отбори, отреди "сините" да гостуват на стадион "Ивайло" във Велико Търново, като срещата най-вероятно ще се състои през пролетта. Представителят на "Левски" Константин Баждеков извади от урната листчето с името на "виолетовите".

Защитаващият трофея си ЦСКА се падна да гостува на третодивизионния Спартак (Плевен), който елиминира Любимец след успех с 4:1 и стигна до 1/8-финалите.

Другият отбор от "В" група Тунджа (Ямбол) ще домакинства на елитния Миньор (Перник). "Ботев" (Пловдив) пък ще приеме Черноморец (Бургас).

Любопитното е, че жребият отреди Литекс да играе с Калиакра в Ловеч. Както е известно, двата отбора имат отложен мач от "А" група, който Спортно-техническата комисия към БФС насрочи за 3 декември в Каварна. До дни ще стане ясно коя от двете срещи ще остане за пролетта. 

Президентът на ПФЛ Стефан Капралов подчерта, че датата 3 декември е определена специално за изиграванто на мачовете от 1/8-финалите и няма да се прави компромис с това решение.

ЖРЕБИЯТ ЗА 1/8-ФИНАЛИТЕ


Добруджа - Локо (Пд)

"Ботев" (Пд) - Черноморец

Тунджа (Ямбол) - Миньор (Пк)

Септември (Симитли) - Сливнишки герой

Етър - "Левски"

Литекс - Калиакра

Лудогорец - Светкавица

Спартак (Плевен) - ЦСКА

*Заб.:
 Победителите се излъчват в елиминации в една среща. При равенство в редовното време се играят две продължения по 15 минути, а при ново равенство следва изпълнение на дузпи.

Вижте резултатите от 1/16-финалите - ТУК