"Левски" и ЦСКА се обединиха срещу решението на БФС, който насрочи отложената среща от "А" група между Калиакра и Литекс да се играе на 3 декември, т.е. по време на 1/8-финалните от турнира за Купата на България. Както по-рано стана ясно, "оранжевите" се паднаха да домакинстват на тима от Каварна.

Представителите на жребия за Купата от страна на "Левски" и ЦСКА - Константин Баждеков и Димитър Димитров-Каубоя, бяха категорични, че ще настояват за равнопоставеност между клубовете.

"Ако има отложена среща за Купата през пролетта (б.а. - от БФС все още не са казали, кога ще се играе отложеният мач от първенството Калиакра - Литекс и кога 1/8-финалната среща за Купата между двата тима, която е в Ловеч), и "Левски" ще иска да играе следващия мач за Купата през 2012 година. Говорихме с ЦСКА и те имат сходна позиция. Решението на БФС да насрочи Калиакра - Литекс на датата, на която ще се играят мачовете за Купата, е меко казано грешно", коментира след днешния жребий Баждеков.

Той беше подкрепен и от административния директор на ЦСКА Димитър Димитров: "Имаме сходни позиции с "Левски". Трябва да има равнопоставеност за всички. Не сме на едно и също мнение с "Левски" само този път. Както знаете, те ни подкрепят и за създаването на Източноевропейската футболна лига."