Родните грандове "Левски" и ЦСКА ще изиграят днес първите си контролни срещи от лятната подготовка. "Сините" правят спаринг с тима си до 21 години, който ще се проведе в Правец от 18:00 часа. "Червените" пък срещат новака в "А" група Марек в Самоков.

Спраингът на "Левски" ще бъде своеобразен дебют за испанския треньор на "сините" Пепе Мурсия. Тимът е почти изцяло подновен, няма ги скъпоплатените чужденци, а на тяхно място се завърнаха няколко бивши български играчи - Валери Домовчийски, Лъчезар Балтанов и Борислав Стойчев.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов пък ще даде шанс за изява на почти всички нови попълнения, както и на част от юношите, които се готвиха с тима в Боровец. Очаква се Тунчев, Маркиньос и Камбуров да бъдат титуляри и по този начин да направят повторен дебют за ЦСКА, макар и в неофициална среща. Каращият проби с тима нападател Кристиан Поуга пък е с лека контузия и участието му в контролата е под въпрос.

Участие в мача ще вземат и част от юношите. С тима се готвиха вътрешният халф Петър Витанов, както и централните зашитници Божидар Чорбаджийски, Юлиян Илиянов и Тони Стоичков.