"Левски" поиска от УЕФА да промени началния час на първия двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу Сараево. По програма "сините" трябва да приемат босненския тим на 19 юли.

Евроцентралата насрочи срещата за 20.30 часа на стадион „Георги Аспарухов". "Левски" обаче ще има по-голяма финансова изгода от телевизионните и рекламните права, ако срещата бъде изтеглена с 30 минути и започне в 20.00.

Това обяви финансовият директор на клуба Константин Баждеков пред „Тема Спорт". „Изпратили сме официално писмо до УЕФА с нашето искане за изтегляне на началния час. Такова е и желанието на медията, която ще предава на живо мача срещу Сараево (б.а. - Нова ТВ). Ще изчакаме техния отговор, в момента сме в контакт и с колегите от босненския клуб, за да уточним въпроса.

Говорихме с тяхното ръководство, постигнахме и съгласие. Така че мисля, че няма да има проблем от европейската централа да удовлетворят искането ни.

Можеше да задействаме тази процедура и по-рано, но все още не се знаеше с кого ще играем в този квалификационен кръг. До два дни очакваме официалното становище на УЕФА", каза финансистът.