"Левски" ще направи всичко възможно, за да задържи защитника Алехандро Перес на „Герена" и след края на сезона. Бранителят в момента играе като преотстъпен при „сините" от елитния испански Хетафе. Договорът е до лятото, като в него няма фиксирана клауза за откупуване. Това значи, че испанският клуб може да поиска и 10 000 000 евро за Алекс Перес, след като наемът изтече, пише "Меридиан Мач".

Според контракта "Левски" не дава трансферна сума за футболиста, но плаща пълната му заплата. Добрата новина за „сините" е, че на „Герена" са сигурни, че могат да надцакат Хетафе с парите за бранителя. Към днешна дата "Левски" плаща месечното възнаграждение на Перес, което за периода на наема от август 2013 г. до края на месец юни 2014 г. е близо 100 000 евро. Това значи, че според договора на бранителя с Хетафе заплатата му е около 10 000 евро.

На „Герена" вече обмислят да примамят Перес с малко повече пари. „Сините" вярват, че испанските им колеги няма да им поиска повече от 200 000 евро за Алекс след края на сезона, който няма никакъв шанс да играе редовно в Хетафе.

Перес пристигна в "Левски" преди около месец и светкавично се превърна в основен защитник на "сините". Той е близък със Славиша Йоканович, което би помогнало за дългосрочен договор на 22-годишния футболист с клуба то "Герена".

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ