"Левски" започва днес своя 44-ти сезон в европейските клубни турнири. По-интересното обаче е, че в последните 23 години „сините" са в Топ 10 сред най-постоянните участници. За последно те не играха в Европа през сезон 1990/91. Едва седем са отборите на Стария континент, които от по-дълго време не са пропускали да се класират в турнирите. Това са Андерлехт, Барселона, Порто, ПСВ Айндховен, Спарта (Прага), Динамо (Киев) и Манчестър Юнайтед, припомня "Меридиан Мач". Четирикратният европейски клубен шампион Аякс пък също за последно не се появи през 1990 година. Интересното е, че в тази класация "Левски" е пред настоящия първенец на Европа - Байерн (Мюнхен), който по-скоро от „сините" пропусна турнирите. Баварците не играха в тях през 1992 година.
 
Безспорен лидер сред най-редовните участници е Барселона. От 1959 година каталунците не пропускат да играят евромачове. От 1959 до 1970-а обаче много от срещите им са за Купата на панаирните градове и не би следвало да им се броят като евродвубои. Безспорно е, че от учредяването на Купата на УЕФА през 1971 година Барселона няма изпуснато участие в турнирите.
 
Специално за българските отбори сегашната серия на "Левски" от 23 поредни сезона в Европа е абсолютен рекорд. На второ място се нарежда ЦСКА, който от 1969 до 1984-та участва 16 години без прекъсване. На трето място е Литекс, който от 2001 до 2011 година също играеше постоянно в евротурнирите.