Стадионът на “Левски” може да смени името на стадиона си след като бъде направен грандиозния ремонт, за който бе съобщено преди няколко дни. Това намекна финансовият директор на клуба Константин Баждеков пред ТВ7.

Попитан за евентуална смяна на името „Георги Аспарухов” Баждеков заяви:

„Водят се разговори в тази посока. Трябва да се подпомогне тази реализация сериозно от инвеститори. Ако не достигнат средства, ще се търси банково подпомагане. Скиците за новия стадион скоро ще бъдат готови и ще бъдат представени официално.”

„Нашата цел и идея е за 100-годишнината “Левски” да има нов стадион – обновен и покрит. Идеята е напълно покрити да са секторите А и Б, а впоследствие това да се направи и със сектор В.”, обясни Баждеков.

Твърде вероятно е новото съоръжение да носи името на спонсора, който ще финансира проекта. Както е известно, в Англия и Германия е обичайна практика клубните стадиони да носят имената на спонсорите – “Алианц Арена”, “Етихад Стейдиъм”, “Емирейтс” и други. Не е ясно обаче дали това ще бъде прието добре от “сините” привърженици, които боготворят легендарния Георги Аспарухов.

Според „ТВ7” новият стадион на “Левски” ще бъде за 28 000 зрители и ще бъде изцяло футболен, като трибуните ще бъдат приближени до терена.