"Левски" най-после успя да победи "Левски" София-Запад на футзал в превърналия се в традиция мач, провеждащ се в края на всяка година. Двубоят днес беше с благотворителна цел и се проведе в столичната зала "Христо Ботев". Професионалните футболисти надделяха с 9:8 след изпълнение на дузпи. В редовното време резултатът беше 4:4, като "сините" от "Герена" водеха с 4:1, но в последните минути допуснаха изравняване.

По трибуните присъстваха близо 500 фенове, които платиха по 2 лева за билет. Събраните средства отиват за лечението на привърженика на "сините" Любомир Тодоров, страдащ от коварна болест. Организаторът на събитието Иво Николов снощи съобщи пред БЛИЦ, че "Левски" София-Запад е отправил покана към Георги Иванов-Гонзо да играе за тях и по този начин да излезе на терена срещу Станислав Ангелов и компания. Новият наставник на Черно море обаче не посмя да облече екипа на шампиона по футзал. По този начин Гонзо се размина с блъсък срещу "Левски", какъвто обаче се задава през пролетния полусезон в "А" група. На благотворителния мач в зала "Христо Ботев" липсваше и треньорът Илиан Илиев, Иво Тонев и Тодор Батков. Наставникът имаше основателна причина да отсъства. Илиев е на лов за играчи в чужбина. Ръководството на "сините" беше представено от Константин Баждеков.

Играеше се четирима полеви играчи плюс вратар. Професионалистите от "Герена" дръпнаха с 3:0 след два гола на Орлин Старокин и един на юношата Георги Стоичков. След това Даниел Несторов намали резултата, но точен изстрел на капитана Станислав Ангелов върна добрия аванс от три гола. В края обаче "Левски" София-Запад успя да доведе двубоя до дузпи след попадения на Антон Иванов, Тодор Велев и Христо Костов.

При ударите от точката професионалните играчи не сгрешиха нито веднъж, докато Йосиф Шутов пропусна втория изстрел за шампиона по футзал.

С дузпи беше определен победителят и в първия мач през 2009 година, когато "Левски" София-Запад надделяха. В следващите 2 години пък те записаха успехи още в редовното време. Тогава професионалистите имаха Гонзо за лидер, а сега с тази роля се нагърби Станислав Ангелов. На полувремето на днешния мач Пелето награди отбора победител в турнира по футзал за деца, родени 2001 година, който се състоя в същата зала.

Съставът на професионалистите, победил "Левски" София-Запад:
Ивайло Василев (вратар), Станислав Ангелов, Христо Попадийн, Орлин Старокин, Тодор Чаворски, Георги Стоичков