Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

"Левски" и ЦСКА стартират битката в 16:00 часа днес на Националния стадион "Васил Левски", като трудно може да става дума за изявен фаворит. "Сините" за момента изпреварват "червените" във временното класиране на "А" група, но разликата е 4 точки. Преди сблъсъка беше пуснат слух, че звездата на "Левски" Базил Де Карвальо ще остане на пейката, тъй като още не бил възстановен. Нападателят наистина беше измъчван от контузия, която го остави извън строя за последните няколко двубоя, но днес несъмнено "синя" България ще разчита именно на него да накаже вечния съперник.

На 29 април миналата година победата на "Левски" в дербито донесе Кристовао Рамос, който и сега ще играе, но е факт, че докато на "Герена" разчитат изцяло на Базил, в ЦСКА е коренно различно. Амбициозният наставник на "червените" Милен Радуканов има избор на нападатели. Атаката на ЦСКА могат да водят Мишел Платини, Мартин Камбуров, Спас Делев - все играчи, които биха се представили успешно на върха на атаката. А в "Левски" заместникът на Де Карвальо може да бъде само един - Жоао Силва. Португалският нападател обаче до момента така и не успява да покаже защо е привлечен, а именно да вкарва голове.

Силва има едва 4 попадения в "А" група, докато Базил е с цели 17 на сметката си. Само той е вкарал повече, отколкото всички нападатели на ЦСКА. Най-много за "армейците" в първенството този сезон е отбелязал Платини - 7, докато Делев и Камбуров имат по 2 гола. Но ако Базил Де Карвальо не вкара в най-важния мач - днес срещу ЦСКА, а след това "Левски" не спечели титлата, 17-те му гола донякъде се обезсмислят.

Николай Митов обаче може да бъде доволен, че има друг силен коз - Гари Родригес. Именно холандецът е играчът в най-добра форма от "сините" тази пролет. До момента представител на Ниската земя никога не е вкарвал гол във вечното дерби и пред Гари се открива възможност да влезе в историята, ако накаже ЦСКА. Иначе вариантите в офанзивен план за Митов са още Илиян Йорданов, Рене Михелич, както и младият Антонио Вутов.

В ЦСКА пък освен триото класни нападатели Делев-Платини-Камбуров, се разчита още на Нджонго Присо, Игнасио Варела, Марсиньо, Сержиньо и Ивайло Чочев. Първият обаче изумява за момента. Присо привлича вниманието не с отбелязване на голове, а с фрапантните му пропуски пред вратата на противника. И въпреки това на тъмнокожия камерунец продължава да се разчита, а ако точно той вземе, че вкара днес на "Левски" и донесе сладката победа над кръвния враг, нищо чудно да се закотви на "Армията" за поне още сезон. Не бива да отписваме напълно и Серж Нюаджи. Той също е на линия за днешния сблъсък, а да не забравяме, че през есента се превърна в герой за ЦСКА, донасяйки победата с 1:0 над "Левски".

Само след часове ще стане ясно дали феновете на един от двата гранда ще имат нов любимец или герой ще бъде някое познато лице...

Офанзивните футболисти на "Левски"

Базил Де Карвальо (17 гола)
Жоао Силва (4)
Илиян Йорданов (4)
Гари Родригес (1)
Кристовао Рамос (2)
Рене Михелич (1)
Антонио Вутов (1)

Офанзивните футболисти на ЦСКА
Мишел Платини (7 гола)
Спас Делев (2)
Мартин Камбуров (2)
Игнасио Варела (1)
Нджонго Присо (0)
Марсиньо (1)
Сержиньо (4)

* Заб.: Головете са само в "А" група от началото на сезона.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ