“Левски” освободи френския полузащитник Вилфред Далма. Французинът няма да свърши работа на “сините”, прецени спортно-техническото ръководство. Футболистът тренира само веднъж на “Герена”, след което беше изритан въпреки стабилната си визитка. Вилфред Далма е роден на 17 юли 1982 година в Тур (Франция).

Висок е 176 сантиметра и започва кариерата си в Нант. Играе за Нант, Марсилия, Шатору, Гренобъл, Лече, Сантандер, РАЕК Монс, Стандард Лиеж, Брюж, Ордуспор. Турският клуб го дава два пъти под наем на Кършияка и за последно на Болуспор, където е играл през пролетта. Вилфред е брат на Стефан Далма, който игра за Ланс, Марсилия, Интер и Тотнъм. На мястото на освободения французин до понеделник ще дойдат поне още двама нови играчи.

Говори се за интерес на “Левски” към гръцкия национал Юркас Сайтеридис. 32-годишният бранител в момента е свободен агент, след като се оказа ненужен на Панатинайкос. Сейтаридис беше част от тима на „елините“, който спечели европейското първенство през 2004 г.

През кариерата си е играл за ПАС Янина, Панатинайкос, Порто, Динамо (Москва) и Атлетико (Мадрид). До момента за „Левски“ се спрягаха трима бивши играчи на „детелините“ Точе, Хоакис Еспарса и Витоло.

В София вече е и хърватският вратар Горан Блажевич 27-годишният футболист за последно игра в хърватския Хайдук (Сплит). Вратарят беше неизменен титуляр за Хайдук в миналия сезон. През започналата нова кампания обаче като страж на сплитчани излиза 23-годишният Ловре Калинич.