"Левски" допусна загуба с 0:1 при гостуването на втородивизионния Раковски за контролна среща. Победното попадение за сателита на "Ботев" (Пловдив) срещу "сините" реализира Цветан Павлов в 20-ата минута.

В проверката Илиан Илиев заложи на експериментален състав, като не разчита на доста от титулярите си с цел да ги предпази от контузии преди вечното дерби с ЦСКА на 20 октомври. От първата минута срещу Раковски започнаха младите Антонио Вутов и Борислав Цонев, както и най-скъпото попълнение - Жоао Силва. Португалският нападател обаче разочарова за пореден път, след като не успя да вкара и на отбора от "Б" група, който покани "Левски" за контрола. Вратата на "сините" днес пази Ивайло Василев, докато на титуляря Пламен Илиев беше дадена почивка.

В началото на двубоя гостите от София бяха по-активни и на няколко пъти създадоха опасности пред вратата на Раковски. В 12-ата минута избраниците на Иван Танчовски стигнаха до попадение, което не бе зачетение, тъй като според съдията Георги Кабаков Цветан Павлов е бил в положение на засада при центрирането на Даниел Божков.

Само 8 минути по-късно Павлов отново оплете топката в мрежата на "Левски", като този път попадението беше редовно. След отлична контраатака на домакините, Емил Аргиров-Животното получи топката по десния фланг, проби по крилото и центрира към Цветан Павлов, който реализира в долния десен ъгъл на Ивайло Василев - 1:0.

До почивката не падна нов гол, като с пропуски за "сините" се отчетоха Жоао Силва, Роман Прохазка и Радослав Цонев.

В началото на второто полувреме Илиан Илиев пусна в игра Кристовао Рамос, който е наказан за дербито с ЦСКА. Португалският халф значително раздвижи атаката на "Левски", но изравнителното попадение така и не падаше. В 62-ата минута Симеон Райков пропусна да се разпише от изгодна позиция. До края "сините" не успяха да поразят противниковата врата и логично си тръгнаха победени от Раковски.

РАКОВСКИ - "ЛЕВСКИ" 1:0
1:0 Цветан Павлов (20)

Съставът на "Левски":
Ивайло Василев, Александър Башлиев, Ромейн Ели (46-Кристовао Рамос), Орлин Старокин, Нуно Пинто, Даниел Димов, Роман Прохазка, Борислав Цонев (77-Георги Стоичков), Антонио Вутов (55-Тодор Чаворски), Симеон Райков (77-Цветелин Тонев), Жоао Силва