“Левски” е пред нов договор с основния си спонсор ВТБ, който да гарантира балансираното финансово бъдеще на клуба, информира вестник "Труд".

Руската банка подписа за 1 година със „сините" срещу 1,5 милиона евро. Контрактът изтича с края на 2012-а и има клауза според която евентуално продължаване трябва да бъде решено още есента. Вече е имало предварителни разговори за новия договор. От трезора са изразили готовност сътрудничеството да продължи. Затова подписите вече се приемат за формалност и вероятно ще станат факт през ноември.

Дори сумата да бъде коригирана, ще бъде в минимални граници. Всъщност от началото на сътрудничеството с ВТБ „Левски" се срами наред - трето място в „А" група, отпадане на старта в Лига Европа. Но явно новият проект, задвижен начело с Иво Тонев, е спечелил доверието на едрата банка. Естествено значение има и пълният актив на отбора в първенството. Засега парите от ВТБ не вдигат реално бюджета на „Герена". Сумата, която налива банката, е от калибъра на прихода при влизане в групите на Лига Европа. А два сезона поред „сините" отпадат още в своя старт.