Поредният футболист, желан от "Левски", е малиийският защитник от Лече Сюлейман Диамунтен. Италианският сайт "Тутомеркатоуеб" твърди, че "сините" желаят 28-годишния бранител.

Бранителят обаче трудно би се озовал на "Герена", тъй като интерес към него не липсва. Няколко италиански клуба също са кандидати за Диамунтен.

Бившият национал на Мали се подвизава на Ботуша вече почти 10 години. Дебютът му е в третодивизионния Лукезе, след което игра в Перужда през 2004-а преди да премине в Лече през 2005 г. Четири сезона по-късно Диамунтен е закупен от Рома. С "вълците" бранителят има записани няколко мача в Серия "А" и 2 в Шампионската лига, след което е преотстъпен на Бари в Серия "Б". През 2011-а Диамунтен се завръща в Лече, където не играе редовно, но е бурно освиркван от тифозите и нападан по улиците на града. Причината затова е, че след дълги години с жълто-червния екип на Лече и годините прекарани на "Виа дел Маре" е играл във вечния съперник Бари.

Така през миналата пролет защитникът игра в Серия "Б" с Пескара - 13 мача и 1 гол, но през лятото се върна в Лече. И при новия треньор на тима Серзе Козми обаче продължава да не получава шанс заради омразата на тифозите към него, които дори нападнаха ръководството и негодуват от решението за връщането му в отбора.